Usein kysytyt kysymykset (FAQ) – Tahko Mountain

Rinteet

Mistä näkee ajankohtaiset rinnetiedot ja miksi kaikki eivät ole klo 19:00 asti auki?
Ajankohtaiset rinnetiedot näkee https://www.tahkomountain.fi/aukioloajat-ja-rinneinfo/rinteiden-tiedot/ . Hissejä sulkeutuu portaittain, koska kaikki rinteet eivät ole valaistuja. Rinteitä ja hissejä on käytössä aukioloaikoina sääolosuhteista, valoisuudesta sekä sesongista riippuen.

Missä on helpot rinteet?
Loivempia ja helpompia rinteitä löytyy Länsirinteiden puolelta, esimerkiksi Lännen Helppo (24), joka on hyvin loiva ja pituutta löytyy mukavasti. Eturinteillä on Lastenrinne (8), joka on myös aloittelijoille soveltuva.

Kuinka Länsirinteille pääsee?
Länsirinteille pääsee Varpaisjärventien kautta. Osoite Länsirinteille on Tahkomäentie 319, 73320 Nilsiä. Huomaa, että navigaattori saattaa neuvoa reittiä, joka kulkee rinteiden yli, tämä ei ole mahdollista. Aja siis Tahkon keskustasta poispäin Nilsiää kohti, käänny Sääskiniementien ja Varpaisjärventien T-risteyksestä oikealle suuntaan Varpaisjärvi. Aja tietä reilu 4 km, jolloin tulee kyltti oikealle Länsirinteet. Tahkomäentietä ajetaan reilu 3 km ja käännytään oikealle, kun tulee kyltti Tahkonrinteet.

Miksi lumetus kestää niin kauan?
Tykit tekevät työtä käskettyä koko ajan, kun kelit sen sallivat. Meidän rinnepinta-ala yhdenkin rinteen osalta vaatii vähintään 40 000 m3 lunta. Hyvillä ja kuivilla pakkasjaksoilla lunta tulee 100%:n teholla tykinsuusta, mutta esim. -2° pakkasella kokonaistehosta lunta tulee vain noin 10%:n teholla. Vastaavasti nollakelillä lunta ei saada lainkaan tykistä.

Pyöriikö hissit normaalisti, vaikka pakkasta on yli -20 astetta?
Kyllä ja ei. Kaikki ankkuri- ja sompahissit pyörivät normaalisti kovemmallakin pakkasella. Tuolihissit, joissa pakkasrajana on -20 astetta, eivät ole käytössä turvallisuussyistä paukkupakkasilla.

Miksi rinteitä ei ole ajettu?
Rinteet ajetaan joka yö. Jos lunta sataa koko yön, rinteitä kunnostetaan myös aamulla ennen rinteiden aukeamista. Turvallisuussyistä rinteitä ei ajeta kesken päivän.

Vaikuttaako valtioneuvoston julkistamat rajoitustoimet rinteiden aukioloihin?
Valtioneuvoston rajoitustoimet eivät koske hiihtokeskusten rinnetoimintaa eli hissit pyörivät ja laskemaan pääsee jatkossakin. Rinteillä ei ole käytössä koronapassia.

Alueella liikkuminen

Saako skinnata, lumikenkäillä, mennä murtomaasuksilla tai pyörällä rinteessä?
Rinnealueella liikkuminen talvella jalan, lumikengillä, maastohiihtovälineillä sekä pyörällä on kielletty ja kyseisille aktiviteeteille on omat erikseen merkityt suorituspaikat. Skinnaus on mahdollista alhaaltapäin katsottuna Hallelujah-rinteen (12) oikeanpuoleisessa metsässä, reitti on merkattu. Skinnaaminen rinnealueella muutoin on ehdottomasti kielletty.

Pääseekö tuolihissiin talvella kävelijät?
Ei, tuolihissiin pääsee talvella vain lipun ostanut henkilö laskuvälineillä. Kesäisin Panorama-maisemaihissi on käytössä kävelijöille ja pyöräilijöille.

Missä saa pulkkailla?
Itse rinteissä ei saa turvallisuussyistä pulkkailla, mutta rinnealueelle, Lastenrinteen alapuolelle jäälle rakennetaan pulkkamäki. Sen lisäksi esimerkiksi Tahko Span vieressä aktiviteettipuistossa voi laskea pulkkamäkeä. Pulkkamäki ja luistinrata myös Tahko Toursilla.

Milloin ladut aukeavat ja mitä latuja on auki?
Ladut aukeavat heti, kun luonnonlunta on riittävästi. Perinteisen hiihtotyylin ura vaatii toista kymmentä senttiä lunta, joten heti ensilumen sadettua ei latuja saada auki. Ajankohtaiset latutiedot ja latukartan löydät osoitteesta https://tahkonreittipooli.fi/maastohiihto/

Kuinka näköalatornille pääsee autolla?
Näköalatornille ja Pehkuun pääsee autolla Varpaisjärventien kautta. Osoite on Pehkuntie 457. Google Maps saattaa neuvoa ajamaan rinteitä pitkin ylös, mutta se on luonnollisestikin mahdotonta. Aja siis Tahkon keskustasta poispäin Nilsiää kohti, käänny Sääskiniementien ja Varpaisjärventien T-risteyksestä oikealle suuntaan Varpaisjärvi ja aja noin 3km, jolloin tulee Pehkun kyltti oikelle. Seuraa Pehkun kylttejä, niin pääset perille.

Missä on kävelyreittejä rinteiden päälle?
Kävelyreitti Pehkuun kulkee eturinteiden vasemmalta puolelta metsän kautta, reitti 15 Jokestreetti (rinnekartassa). Tämän lisäksi Tahkolaakson parkkialueen päädystä lähtee Huutavanholman reitti. Katso tästä Tahkon talviulkoilureitit. Rinteiden päälle pääsee myös autolla Varpaisjärventien kautta joko Pehkun tai Panorama Bar:n kylttejä seuraten.

Lipunmyynti, maksaminen ja KeyCard

Voiko automaatilla / nettikaupassa maksaa liikuntaeduilla?
Nettikaupassa eikä Länsirinteiden lippuautomaatilla voi toistaiseksi valitettavasti maksaa liikuntaeduilla. Mikäli haluat hyödyntää liikuntaedun, on sinun käytävä paikan päällä joko Tahkolaakson tai Tirolin lipunmyynnissä.

Miksi Axess tai Snowcard ei käy Tahkolla?
Rinnelippujärjestelmiä on useampia, kuten KeyCard, SnowCard ja Axess-kortti. Näistä meillä Tahko Mountainilla on käytössä SkiDatan KeyCard, mistä johtuen meillä ei voi ladata hissilippua Axess- tai SnowCard-kortille. Ota kaikki omistamasi lippupohjat mukaan tullessasi Tahkolle, osaamme kertoa täällä, mitkä meidän tai muiden hiihtokeskusten kortit toimivat meillä. Voit myös katsoa tietoa hissilippujärjestelmistä osoitteesta https://www.ski.fi/info/hissilippujarjestelmat/

Mikä valitaan toimipaikaksi liikuntaetujen mobiilimaksuissa?
Liikuntaetujen mobiilimaksutavoilla toimipisteeksi valitaan Tahko Mountain.

Onko teillä opiskelija / varusmies / eläkeläis-alennuksia?
Meillä ei ole opiskelijoille, varusmiehille tai eläkeläisille alennuksia. Seniori lippu on yli 65-vuotiaille, löydät rinnelippujen hinnaston ja lipputyypit www.tahkomountain.fi/rinneliput. Pitkin kautta meillä on erilaisia kampanjoita, muun muassa Halpaa Hupia, jolloin rinneliput ovat kaikille edullisempia. Tarkasta ajankohtaiset tarjoukset www.tahkomountain.fi/tarjoukset

Miksi Isia kortilla ei saa alennusta?
Meillä on käytössä SHKY:n antama alennus aktiivisille hiihdonopettajille.

Onko monipäiväliput aina peräkkäisiä päiviä?
Kyllä, monipäivälipuissa esimerkiksi kolme päivää ovat peräkkäisiä päiviä. Vaihtoehtona peräkkäisille laskupäiville löytyy 3/5 päivää ja 5/7 päivää -liput, joissa jälkimmäisen numeron osoittaman määrän peräkkäisiä päiviä voit valita vapaasti ensimmäisen numeron osoittaman määrän vapaavalintaisia laskupäiviä. Voit siis 5/7 päivän -lipulla laskea seitsemän päivän aika viisi vapaavalintaista päivää.

Miksi monipäivälippuihin tulee valokuva?
Monipäivälippuihin otetaan kuva, koska kaikki rinneliput ovat henkilökohtaisia. Tällä estetään väärinkäytön mahdollisuutta seuraamalla hissien valvomoissa lipun käyttäjien kuvia. Mikäli joku käyttää väärin rinnelippua, voidaan se ottaa häneltä kokonaan pois käytöstä. Kuva ei tallennu meidän tietoihin ja häviää myös KeyCardin sirulta lipun voimassaoloajan päätyttyä.

Voiko KeyCardin palauttaa rinnepäivän jälkeen?
KeyCardit ovat ostettavia, ei-pantillisia kortteja, eikä niitä lunasteta takaisin. Se jää siis sinulle itsellesi ja voit ladata sille uudelleen rinnelippuja, mikäli siru säilyy ehjänä. Meidän KeyCardit toimivat noin 25 suomalaisessa hiihtokeskuksessa.

Rinnelippuni on kadonnut / mennyt rikki, kuinka saan uuden?
Säilytä aina kuitti, sen avulla voimme tehdä uuden lipun kadonneen / rikki menneen tilalle.

Voinko maksaa liikuntaedulla myös lasten liput?
Voit maksaa ainoastaan oman rinnelippusi liikuntaedulla, sillä liikuntaedut ovat työnantajan työntekijälle antamia henkilökohtaisia etuja. Emme voi ottaa liikuntaetumaksua vastaan lasten tai muun seurueen lippuja ostaessa.

Kuinka käytän KeyCardia?
Laita KeyCard vasempaan takin taskuusi, hiha paras paikka. Kortti voi olla miten päin tahansa taskussa, eikä älylaitteet häiritse kortin toimintaa. Laita muut KeyCardit oikealle puolelle, muutoin ne häiritsevät porttien toimintaa. KeyCard on henkilökohtainen vain lipun voimassaolon ajan, joten vanhoilla lipputeksteillä ei ole merkitystä.

Hiihtokoulu

Onko hiihtokoulussa pakkasrajoja?
Hiihtokoulussa ei ole pakkasrajaa. On asiakkaan oman harkinnan varaista, varaako hiihtokoulun ja osallistuuko opetukseen kovalla pakkasella, mutta pakkasen takia ei varsinaisesti opetuksia peruta.

Ollaan menossa hiihtokouluun, kuinka toimitaan?
Hiihtokoulun toimisto löytyy suksivuokraamo SkiMac Tirolin yhteydestä. Siellä maksat hiihtokoulun ennen tunnin alkamista ja saat jatko-ohjeet päiväsi kulkuun. Hiihtokoulun Meeting point sijaitsee Lastenrinteen kupeessa, ohitettuasi SkiMac-rakennuksen. Opetuksen voit varata netissä osoitteessa tahko.varausmaatti.fi tai ottamalla yhteyttä suoraan hiihtokoulun toimistolle. Kysymysten ilmetessä älä epäröi soittaa tai laittaa sähköpostia, +358 400 681 792 tai skischool@tahkomountain.fi

Muut kysymykset

Onko rinnealueella säilytystiloja suksille yön yli?
Valitettavasti meillä ei ole lasketteluvälineille yösäilytystä.

Mistä voin vuokrata sukset?
Aivan rinteiden juurella on suksivuokraamo SkiMac Tirol. SkiMacille pääset Sandels-siltaa pitkin Piazzalta ja jääparkin auettua parkkeeraamalla jäälle. Tahkolaaksossa toimii Hill Ski Rent. Molemmista vuokraamoista löytyy myös suksihuolto.

Olen kadottanut omaisuuttani, mistä voin tiedustella niistä?
Rinnealueelta löytyneet tavarat otetaan talteen lipunmyynteihin ja niitä voi kysyä myös puhelimitse +358 29 1707 030. Muualle Tahkon alueelle kadonneita tavaroita voi kysellä Tahkon löytötavaratoimistosta +358 50 539 0986.

Osta nyt