Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017. Ne ovat vapaasti käytettävissä lumettomana aikana ja sopivat niin kuntoilijoille, urheilijoille kuin myös retkeilijöille. Huipulla palvelee kaksi rinneravintolaa, Pehkubaari ja Panorama Bar, jotka sijaitsevat noin 500 m päässä portaiden yläpäästä. Rinnealueella on myös frisbeegolf-rata. Portaat alkavat Ravintola Tirolin terassilta.

Portaiden juurelle pääset sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50 m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan (hissit nro 1 ja 2) vieressä.

Tahkon portaissa on 1054 porrasta, johon ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita, ja nousua tulee yhteensä noin 800 m. Jos nouset koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, kertyy matkaa kilometri. Portaat on rakennettu puusta, jonka vuoksi nastakenkien ja sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Portaat eivät ole käytössä talvisin.

Katso Tahkon retkeilyreitit.

Järjestämme ryhmille porrastreenejä tilauksesta. Katso tästä.

#tahkonportaat #tahkomountain #valloitinvuoren

Osta nyt