Tahkolla rinneturvallisuuden kehittäminen on otettu jokapäiväiseksi tehtäväksi. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii rinteiden, suorituspaikkojen ja hissien turvallisuudesta. Kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä, rinnealueesta saadaan turvallinen ja miellyttävä kaikille. Henkilökunta ja hiihdonopettajat auttavat ja opastavat mielellään. Rinteissä liikkuu myös Ski Patrol-henkilöitä, joiden puoleen voit kääntyä, jos on jotain kysyttävää tai avuntarvetta.

Onnettomuuden sattuessa rinnealueella:

 1. Ota yhteyttä henkilökuntaan lähimmällä hissin ala- tai yläasemalla, tai soita rinne-ensiapuun 
  +358 44 496 0335.
 2. Auta loukkaantunutta, jos tiedät mitä teet.
 3. Estä lisäonnettomuuden mahdollisuus.
 4. Ohjaa apu onnettomuuspaikalle.

Rinteen henkilökunta on koulutettu antamaan ensiapua ja kuljettamaan tarvittaessa loukkaantunut alas rinteestä.

Rinnesäännöt

 1. Tarkista varustuksesi toimivuus ja siteiden säädöt. Kypärän käyttö on suositeltavaa.
 2. Etene hissijonossa järjestyksessä ja täytä kaikki hissipaikat. Poistu ainoastaan merkityillä poistumispaikoilla.
 3. Valitse rinne taitotasosi mukaan. Tutustu erityissuorituspaikkoihin aina etukäteen.
 4. Ohita muut rinteessä liikkuvat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina. Huomioi erityisesti pienet lapset.
 5. Pysähdy vain paikkaan, josta sinut huomataan. Rinteessä ylöspäin meno ei ole sallittua kuin erityisen painavista syistä, kuten kaatumisesta tai esim. sauvan tippumisesta.
 6. Säätele vauhti taitojesi mukaan. Huomioi paikalliset rinne- ja lumiolosuhteet.
 7. Pulkkailu on sallittu vain sille osoitetuissa paikoissa.
 8. Lasket aina omalla vastuullasi.
 9. Rinteessä liikkuminen päihtyneenä on kielletty.
 10. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus poistaa rinnelippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Huomiothan vielä lisäksi erityisesti seuraavat asiat:

After ski -suunnitelmia tehdessä kannattaa muistaa, että rinteessä päihtyneenä liikkuminen on kielletty. Alkoholia nauttineena vaarannat itsesi ja varsinkin muiden turvallisuuden. Hissejä käyttävillä on oltava lasketteluun tai lautailuun tarkoitetut välineet. Henkilökunnalla on oikeus poistaa rinnelippu henkilöltä, joka ei noudata sääntöjä.

Rinteissä käveleminen on kielletty. Kävellen mäen päälle meneville on oma reitti, Joke Striitti, joka sijaitsee alhaalta katsottuna Special-rinteen vasemmalla puolella metsässä. Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee myös autolla Varpaisjärventien kautta.

Skinnaaminen on sallittu alhaaltapäin katsottuna Hallelujah-rinteen (nro12) oikean puoleisessa metsässä, reitti on merkattu. Skinnaaminen rinnealueella muutoin ehdottomasti kielletty.

Rinkka selässä lapsen kuljettaminen hississä ja rinteessä (suksilla) on lapsen turvallisuuteen vedoten ehdottomasti kielletty. Hississä liikkuvan lapsen on käytettävä laskemiseen tarvittavia välineitä.

Lemmikkieläimiä ei saa ulkoiluttaa rinnealueella. Ala-asemien läheisyydessä lemmikkien on oltava kytkettyinä ja pidettävä omistajan läheisyydessä. Lemmikin kuljettaminen rinkassa tai muussa kantovälineessä hississä ja rinteessä on kielletty turvallisuuteen vedoton.

Väistä rinteessä liikkuvat rinnekoneet ja moottorikelkat riittävän etäisyyden päästä. Rinteissä liikkuminen aukioloaikojen ulkopuolella ei ole sallittua, koska tällöin rinteitä huolletaan.

Hoidetun rinnealueen ulkopuolella laskemista emme suosittele asiakkaiden oman turvallisuuden vuoksi. Emme voi huoltaa tai taata metsäreittien turvallisuutta, emmekä voi taata ensiapua paikkoihin, jonne on vaikea päästä, nähdä ja kuulla. Metsäreitillä olet aina täysin omalla vastuullasi emmekä suosittele niille menoa. Metsäreitit eivät kuulu rinnealueeseen. Huomaa myös, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa merkittyjen rinteiden ulkopuolella tapahtuneita tapaturmia.

Dronen lennättäminen rinnealueella on kiellettyä ilman rinneyhtiön lupaa.

Rinne-ensiapuhuone löytyy Mini Mountain alueen alaosasta. Mikäli ensiapuhuoneella ei ole henkilökuntaa paikalla ja olet loukkaantunut rinteessä, soita rinne-ensiavun numeroon +358 44 496 0335.

Tutustu Ski.fi-sivustolta löytyviin Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen julkaisemiin turvallisuusohjeisiin ja toimitusehtoihin sekä Kuluttajaviraston ohjeisiin www.ski.fi/rinneturvallisuus


Oletko ammattimaiset ensiaputaidot omaava henkilö ja halukas käyttämään tarvittaessa taitojasi laskettelupäiväsi ohessa? Jos vastasit kyllä ja kiinnostus heräsi, ota yhteyttä marianne@tahkomountain.fi 044-496 0333 tai mikko@tahkomountain.fiTahko Mountain
Tahkolaaksontie 1
73310 TAHKOVUORI
+358 29 170 7030  
(0,0835 €/puh + 0,1669 €/min) 
info@tahkomountain.fi


Osta nyt