Kunto on ollut koko kauden hyvä sekä henkisesti että fyysisesti ja laskeminen on mennyt päivä päivältä eteenpäin. Tavoitteena on tehdä kisoissa vain omia hyviä suorituksia ja saada sitä kautta onnistumisia.

Olin tammikuun Keski-Euroopassa maajoukkueen mukana, jonka jälkeen levähdin hetken Nilsiässä. Pian lähdimme kuitenkin kohti Ruotsin FIS-kisoja. Pitkä reissu aloitettiin vauhdin eli syöksylaskun ja super g:n laskemisella Åressa. Kelit ovat harvoin Åressa aurinkoisia, eikä nytkään nähty poikkeusta. Päästiin laskemaan vapareita sekä onneksi myös muutama super-g ja syöksykisa hieman alemmasta startista. Matkaan lähti kumminkin hyvää kokemusta ja treeniä Åren maailman cupin rinteessä.

Seuraavaksi siirryimme viiden tunnin ajomatkan päähän Arvidsjauriin, jossa oli kaksi kertaa pujottelukisa. Ensin laskimme treenipäivän jäädytetyssä kisarinteessä, jossa haettiin vain ajoitusta kuntoon muutamalla laskulla. Molemmista kisoista tuli voitto. Vaikka pisteparannuksia ei tullut, saatiin mukaan tärkeitä oppeja tulevaa ajatellen.

Tämän jälkeen siirryimme Tärnäbyhyn ja valmistautumaan suurpujottelukisoihin. Muutama päivä kevyempää ja vain valmistautumista kisoihin. Tärnäbyssä oli hieno keli vaikka usein järvenrannoilla sijaitsevilla paikoilla kelit saattavat vaihdella paljon. Ensimmäisenä kisapäivänä tuli hyviä oman tason mukaisia laskuja ja uran parhaat pisteet taskuun. Toisena päivänä ei laskeminen ollut niin hyvää mutta silti ensimmäisen kierroksen lähtönumeron tuoma etu auttoi selvään voittoon myös toisena päivänä. Tämän jälkeen oli taas kiva siirtyä Lyckseleen pujottelemaan.

Sama rutiini ennen Lyckseleä, hieman lepoa ja valmistautumista moneen kertaan jäädytettyyn rinteeseen, sukset siis teräviksi ja laskuasento kuntoon. Lyckselestä lähti mukaan kauden 9. voitto ja uran parhaat pujottelupisteet.

Tässä vaiheessa reissua alkoi jo hieman painamaan ja suurin osa Tahkon alppikoulun tiimistä lähti suunnitellusti kohti kotia ja Tahkolla pidettäviä junioreiden SM-kilpailuja. Minä, Erik Saravuo ja Joel Palosaari suuntasimme reissun viimeisiin kisoihin Almåsaan, jossa järjestettiin kaksi kertaa pujottelu ja kaksi kertaa suurpujottelu. 

Ensimmäinen kisapäivä alkoi hyvin. Rinne oli uusi, mutta hyvä tutustuminen rataan sekä rinteeseen toivat toisen sijan kisassa ja ensimmäistä kertaa alle 30 FIS-pistettä suurpujottelusta. Toisena päivänä lähdettiin parantamaan ja missä myös onnistuttiin. Edellisen päivän virheet korjattiin selvällä erolla ja kauden voitto numero 10. uran parhaiden pisteiden kera.

Kolmantena kisapäivänä laitettiin taas lyhemmät sukset jalkaan ja lähdettiin pujottelemaan. Ei tullut onnistuneita laskuja, mutta toinen sija ja pisteet paranivat edelleen. Viimeisenä päivänä tuli valitettavasti vielä pihalle ajo, mutta se ei reissun kokonaisuutta pilannut. Laskeminen on tällä hetkellä hyvällä tasolla ja kauttakin on vielä jäljellä.

Kiitos tukijoille jo tässä vaiheessa kautta!

Osta nyt