23.11.2021

”Olen Salomo Sirviö, 20-vuotias alppihiihtäjä ja kirjoittelen tänä talvena tähän blogiin. Tavoittelen unelmaani ja alppihiihdon huippua Tahkon alppikoulussa. Tänään kirjoitan yhdestä päivästä Ruotsin kisareissulta ja niistä muutamista hetkistä mitkä koen olennaisiksi.

Päivät alkavat usein aamupalalla. Tänään puuroa ja leipää kinkulla ja juustolla sekä lisäksi kananmunia, paprikaa ja juomana mehua. Tänään on kisapäivä ja kisa on vasta illalla, joten päivällä on vielä hyvin aikaa käydä treenaamassa ja hakemassa tuntumaa kisarinteeseen. Otan aina mukaan muutaman parin suksia, jotta voin vielä testailla välineitä – esimerkiksi millä kanttikulmalla mennään tai minkä parin valitsen. Treeni sujui tänään hyvin. Rinne oli hieman pehmeä, joten sukset voi tehdä aika pyöreiksi. Seuraavana lounas majapaikkamme ravintolassa, jonka jälkeen hetki lepoa. Ennen kisaa kuivatreeni, jossa hieman keskivartaloa ja sykkeen nostattamista. Nyt vielä pientä purtavaa, jonka jälkeen mäkeen valmistautumaan itse suoritukseen.

Mukana on reilut 130 miestä. Ensimmäinen kierros takana – ei kummoinen lasku, mutta sijoitus aivan hyvä noin 1,2 sekuntia kärkeä perässä ja 13. sija. Toisella on helppo hyökätä. Toisen kierroksen rata hyvin oli identtinen ensimmäisen kierroksen merkkauksen kanssa eli kaasua vaan tokalle. Toisen kierroksen lasku ei lähtenyt liikkeelle kovin hyvin, mutta rytmi ja vauhti alkoi osumaan radan puolessa välissä ja maalissa kärkeen 0,7 sekunnin erolla. Nyt saa jännittää mihin riittää. Toinen lasku oli lopulta toisen kierroksen toiseksi nopein ja tuloksena kauden ensimmäinen palkintopalli sijoitus! Voin olla tähän ihan tyytyväinen. Tästä taas eteenpäin.

Usein päivät ovat hyvin samanlaisia. Aikataulut vain hiukan vaihtelevat – lepoa, ruokaa, rinnetreenejä ja oheisharjoittelua. Tämä reissu jatkuu vielä, huomenna toinen kisa täällä Kiirunassa, jonka jälkeen Jällivaaraan suurpujottelemaan. Sieltä sitten kotiin Tahkonrinteille treenaamaa ja valmistautumaan seuraavaan reissuun.”

Osta nyt