Tahkon ennätysmies Ilpo Turkia – Tahko Mountain

Anjalankoskelta kotoisin, ja nykyään Tahkolla Nipasenniemessä ympärivuotisesti asuva Ilpo Turkia on Tahkonrinteillä tuttu näky. Ilpo tehtailee Tahkon ennätyksiä: hiihtokaudella 2016-2017 laskettelupäiviä kertyi 157, joista Ilpo laski 145 päivää ja hissinousuja 3461. Viime kaudella laskettelupäiviä oli 142 ja niistä Ilpo viihtyi rinteessä 135 päivää ja hissinousuja kertyi ennätykselliset 4041.

Lisää perspektiiviä Ilpon ennätyksille antaa se, että miehen 75-vuotisjuhlia vietetään ensi vuonna.

Ilpon laskettelupäivä rakentuu seuraavasti. Heti rinteiden auettua Ilpo laskee World Cupissa ja Specialrinteessä ensimmäiset laskut, aamun rutiineihin kuuluu myös vauhtilaskut Musta-Pekasta. Ilpolle turvallisuus on tärkeä asia, joten vauhdikkaimmat laskut suoritetaan ennen kuin suuri yleisö saapuu rinteisiin. Tunnin kuluttua Ilpo suuntaa sukset kohti Vauhti- ja Turistirinnettä, kymmenen laskun jälkeen onkin aika pitää kahvitauko jossakin Tahkon monipuolisista rinneravintoloista. Ilpo viihtyy pääasiassa Tahkonrinteiden etupuolen pitkissä rinteissä.

Laskettelupäivä päättyy noin kello 13 tienoilla ja onkin aika siirtyä lounaalle omalle mökille.

Laskettelusuksina Ilpo käyttää 165 cm pituisia Fischerin Curveja, joiden monipuolinen kääntösäde toimii kaikissa Tahkon rinteissä mainiosti!

Tällä palstalla kerrotaan, miten Ilpon ennätystehtailu edistyy kauden aikana. Seuraa Ilpon kauden kulkua ja koita pysyä perässä.

Ilpo haastaa kaikki himolaskijat tavoittelemaan Tahkon ennätystä.

Yksi kommentti artikkeliin “Tahkon ennätysmies Ilpo Turkia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Osta nyt