Moi! Olen Pude.

Olen Tahkovuoren mahtavin mammutti. Oikeastaan myös ainoa. Joskus tosi kauan sitten meitä eleli vuorella enemmänkin. Se tiedetään varmaksi, koska 1800-luvulla alueelta löydettiin yhden esi-isäni poskihammas. Tätä nykyä hammas on museossa Helsingissä ja Tahkokin kovin erilainen paikka. Aika huikea paikka oikeastaan – täällä kun ei koskaan tule tylsää!


Puden top3 aktiviteetit

1. Maastopyöräily

2. Laskeminen Mini Mountainissa

3. Maisemahississä huvittelu


Lempparini Tahkolla

Tässä ovat minun suosikkini kaikista Tahkon aktiviteeteista. Joko sinä olet löytänyt omat lempparisi? Sanon aina, että kannattaa rohkeasti kokeilla uusia lajeja, vähän jännittäviäkin, sillä vaikkei niistä tulisikaan suosikkeja, voi silti pitää hauskaa!


1. Maastopyöräily

Minusta maastopyöräily on parasta, koska sitä voi tehdä kesällä ja talvella. Pyöriä on erilaisia ja erilaisilla ominaisuuksilla ja ne sopivat maastopyöräilyn eri alalajeihin. Minusta parasta on hissipyöräily, jossa mennään hissillä ylös ja tullaan vauhdilla alas.

Mini Mountainin Bike Parkissa on kolme erilaista rataa ja Trainee Zone vasta-alkajille. Saatavilla on myös opetusta, joka auttaa lajin saloja tulemaan tutuiksi nopeammin ja turvallisemmin.


2. Laskettelu ja lautailu

Talvella parasta on pujotella, pulkkailla, kurvailla ja joskus vähän kieriäkin alas Mini Mountainin lumisia rinteitä. Alueen mattohissi ja sen viereinen pikkurinne sopivat ihan aloittelijoille ja seuraavaksi on kiva siirtyä sompahissillä vähän pidempään mäkeen. Pulkkamäessä pääsevät ihan naperotkin nauttimaan vauhdin hurmasta. 

Myös talvisiin rinteisiin on saatavilla lajiopetusta ja välineitä vuokralle, joten ei haittaa, vaikket olisi koskaan ennen laskenut metriäkään.


3. Maisemahissi

Kesäkaudella haluan mahdollisimman usein hypätä maisemahissin kyytiin, ihailla rinteiltä avautuvaa näkymää ja käydä vuoren huipun rinneravintolassa syömässä jäätelöä. Maisemahissi on tuolihissi, joten siihen mahtuu kyytiin parikin kaveria yhtä aikaa. Nousun päätteeksi voi kivuta vielä Tahkon huipun näköalatorniin kokeilemaan, kuka näkee kauimmaksi.


Mitä muuta touhuan Tahkolla?

Koska olen mammutti, on metsässä samoilu minulla verissä. Arvaatkin varmaan, että tunnen Tahkon retkeilyreitit kuin omat taskuni. Tahkolla on retkeilyreittejä kilometrikaupalla. Yksi suosikeistani on Huutavanholma. Se on 4,6 km pitkä helppokulkuinen reitti, jonka varrella on kirkasvetinen puro, mahtava saniaislehto ja monta paikkaa ihailla upeita maisemia. 

Reitin toisessa päässä on Tahkon portaat, jotka ovat oikeasti Suomen pisimmät! Niissä on 1054 porrasta (laskin itse) ja 800 m nousua. Tai laskua. Riippuu siitä, kumpaan suuntaan portaita kulkee. Tahkon portaissa käyn käyn monta kertaa kesässä hakemassa hien pintaan ja koettelemassa ketteryyttäni. Portaat sopivat hyvin koko perheelle, ja jos jaksaa kivuta huipulle asti, voi palkinnoksi haukata rinneravintolan herkkuja. 

Tahkon huipulta pääsee muuten myös yhteen suosikkipaikoistani, nimittäin kallioiselle Mäkiaution rotkolle. Ennen se oli vähän piilossa, mutta nyt sinne on helppokulkuinen reitti. Rotkon keskivaiheilla on myös hieno Pöllölaavu, josta on tosi mahtavat maisemat. Laavulla on polttopuut valmiina ja käymäläkin löytyy.

Retkeilyn lisäksi tykkään heitellä kiekkoa frisbeegolf-radoilla, kalastaa, huvitella lähiliikuntapuistossa ja ottaa vain iisisti. Tahko on siitä metka paikka, että sieltä löytyy aina tekemistä oman fiiliksen mukaan.

Ps. Kun seikkailet Tahkolla, näet minut Mini Mountainin opasteissa.

#pudemammutti
#tahkominimountain
#mammuttimäessä 

Osta nyt