Moi! Olen Pude.

Olen Tahkovuoren mahtavin mammutti. Oikeastaan myös ainoa. Joskus tosi kauan sitten meitä eleli vuorella enemmänkin. Se tiedetään varmaksi, koska 1800-luvulla alueelta löydettiin yhden esi-isäni poskihammas. Tätä nykyä hammas on museossa Helsingissä ja Tahkokin kovin erilainen paikka. Aika huikea paikka oikeastaan – täällä kun ei koskaan tule tylsää!


Puden top3 aktiviteetit

1. Laskettelu ja lautailu

2. Retkeily

3. Maastopyöräily


Lempparini Tahkolla

Sanon aina, että kannattaa rohkeasti kokeilla uusia lajeja, vähän jännittäviäkin, sillä vaikkei niistä tulisikaan suosikkeja, voi silti pitää hauskaa! Jos et vielä ole löytänyt omia lempparilajejasi, tässä ovat minun suosikkini kaikista Tahkon aktiviteeteista.


1. Laskettelu ja lautailu

Talvella parasta on pujotella, pulkkailla, kurvailla ja joskus vähän kieriäkin alas Mini Mountainin lumisia rinteitä. Alueen mattohissi ja sen viereinen pikkurinne sopivat ihan aloittelijoille ja seuraavaksi on kiva siirtyä sompahissillä vähän pidempään mäkeen. Pulkkamäessä pääsevät pienimmät naperotkin nauttimaan vauhdin hurmasta.

Rinteisiin on saatavilla lajiopetusta ja välineitä vuokralle, joten ei haittaa, vaikket olisi koskaan ennen laskenut metriäkään. Käyn välillä itsekin hiihtokoulussa vahvistamassa taitojani, joten siellä saatamme tavatakin.


2. Retkeily

Koska olen mammutti, on metsässä samoilu minulla verissä. Ja arvaatkin varmaan, että tunnen Tahkon retkeilyreitit kuin omat taskuni. Tahkolla on retkeilyreittejä kilometrikaupalla ja monet niistä ovat auki ympäri vuoden.

Yksi suosikeistani on Huutavanholman reitti, joka talvella kulkee Huutavanholman portilta Tahkon huipulle. Reitillä on pituutta noin 1,5 km suuntaansa ja sen toisessa päässä, Tahkon huipulla, voi kivuta vielä näköalatorniin kokeilemaan, kuka näkee kauimmaksi.

Kesällä hyppään usein maisemahissin kyytiin ja ihailen rinteiltä avautuvaa näkymää. Maisemahissi on sama tuolihissi, jolla laskettelijat kulkevat talvisin, joten siihen mahtuu kyytiin parikin kaveria yhtä aikaa.


3. Maastopyöräily

Minusta maastopyöräily on parasta, koska sitä voi tehdä talvella ja kesällä. Pyöriä on erilaisia, erilaisilla ominaisuuksilla ja ne sopivat maastopyöräilyn eri alalajeihin. Talvella laskettelurinteet on varattu laskettelijoille, joten pyöräilijöille on omat reittinsä, mutta kesällä ja syksyllä mielestäni parasta on hissipyöräily, jossa mennään hissillä ylös ja tullaan vauhdilla alas. Kesäkaudella Mini Mountainin Bike Parkissa onkin kolme erilaista rataa ja Trainee Zone vasta-alkajille. Saatavilla on myös opetusta, joka auttaa lajin saloja tulemaan tutuiksi nopeammin ja turvallisemmin. Lisäksi tykkään hiihtää, kalastaa, huvitella lähiliikuntapuistossa ja ottaa vain iisisti. Tahko on siitä metka paikka, että sieltä löytyy aina tekemistä oman fiiliksen mukaan.


Mitä muuta touhuan Tahkolla?

Koska olen mammutti, on metsässä samoilu minulla verissä. Arvaatkin varmaan, että tunnen Tahkon retkeilyreitit kuin omat taskuni. Tahkolla on retkeilyreittejä kilometrikaupalla. Yksi suosikeistani on Huutavanholma. Se on 4,6 km pitkä helppokulkuinen reitti, jonka varrella on kirkasvetinen puro, mahtava saniaislehto ja monta paikkaa ihailla upeita maisemia. 

Reitin toisessa päässä on Tahkon portaat, jotka ovat oikeasti Suomen pisimmät! Niissä on 1054 porrasta (laskin itse) ja 800 m nousua. Tai laskua. Riippuu siitä, kumpaan suuntaan portaita kulkee. Tahkon portaissa käyn käyn monta kertaa kesässä hakemassa hien pintaan ja koettelemassa ketteryyttäni. Portaat sopivat hyvin koko perheelle, ja jos jaksaa kivuta huipulle asti, voi palkinnoksi haukata rinneravintolan herkkuja. 

Tahkon huipulta pääsee muuten myös yhteen suosikkipaikoistani, nimittäin kallioiselle Mäkiaution rotkolle. Ennen se oli vähän piilossa, mutta nyt sinne on helppokulkuinen reitti. Rotkon keskivaiheilla on myös hieno Pöllölaavu, josta on tosi mahtavat maisemat. Laavulla on polttopuut valmiina ja käymäläkin löytyy.

Retkeilyn lisäksi tykkään heitellä kiekkoa frisbeegolf-radoilla, kalastaa, huvitella lähiliikuntapuistossa ja ottaa vain iisisti. Tahko on siitä metka paikka, että sieltä löytyy aina tekemistä oman fiiliksen mukaan.

Ps. Kun seikkailet Tahkolla, näet minut Mini Mountainin opasteissa.

#pudemammutti
#tahkominimountain
#mammuttimäessä 

Osta nyt